Tamplarie PVC!
Profile PVC!
Geam termoizolant!
Feronerie!
Accesorii!
 
 
 
GEAM LOW E - economii semnificative
 

     Izolatia termica este o tema de larg interes a timpurilor noastre. De la Conferinta mondiala pentru clima organizata la Rio de Janeiro in 1992 constatam ca protectia climei si economisirea energiei constituie marile probleme sociale si politice ale timpurilor noastre.

     Circa 40% din studiile occidentale privind economia de energie se refera la problema energeticii cladirilor. Se urmareste sa se construiasca la cel mai bun pret posibil, folosind materiale adecvate si apoi, o data cladirea ridicata, sa se asigure necesarul de energie la costurile cele mai scazute.

     Pierderea de caldura prin ferestre la o locuinta este de peste 40%, in timp ce suprafata acestora reprezinta aproximativ 10% (peste 40% prin ferestre, 26% prin pereti, 24% prin acoperis si 9% prin podea). Geamul corespunde unei mari parti din suprafata golului (70-80%) si trebuie luat in calcul ca atare cand se analizeaza izolatia termica si fonica. Iata o tema de meditatie foarte serioasa, careia toate firmele ce concura la producerea elementelor componente tamplariei moderne si confectionarea acesteia ii acorda pe zi ce trece un interes deosebit.

     Situatia ferestrelor de la locuintele romanilor este mai mult decat alarmanta. Ani de-a randul problema pierderii de caldura prin ferestre nu a fost luata in serios. Daca ar fi sa luam in discutie numai problema apartamentelor de bloc, constatam ca in dorinta unei mai bune izolari termice (de izolatie fonica nici nu se amintea), a aparut solutia montarii celui de-al doilea si al treilea rand de ferestre, una din putinele variante care era la indemana noastra pana in decembrie 1989.

     Dupa 1990, chiar daca romanii au aflat si au luat contact cu confortul pe care il ofera o tamplarie moderna, cu un geam termoizolator de calitate, continua insa arunce banii prin fereastra, ramanand sclavii solutiilor adoptate atata amar de vreme.

     Se pune intrebarea fireasca ce este de facut in aceasta directie? Adoptarea unei legislatii clare, care sa prevada inclusiv coeficientul de transfer termic al geamului ce trebuie utilizat. Dupa unele date geamul utilizat in tara noastra (98%), chiar daca este denumit termopan, are coeficientul de transfer termic k=2,8W/mpK, inregistrandu-se o pierdere de caldura de peste 50%.

     A fost emisa Ordonanta Guvernamentala nr.29/2000, care probabil v-a deveni lege. Acest important document, desi prevede obtinerea certificatului energetic al unei cladiri, nu stipuleaza, asa cum este in majoritatea tarilor dezvoltate ( a se vedea reglementarile din Germania, Elvetia, Austria, tarile scandinave, s.a.m.d.), inclusiv ce coeficient de transfer termic sa fie respectat la alegerea geamului.

     Geamurile termoizolatoare au aparut in urma cu peste trei decenii, tehnologiile de productie perfectionandu-se continuu. Aceasta tendinta este legata de construirea si modernizarea in primul rand a locuintelor dar si a altor tipuri de cladiri civile sau industriale. Un lucru este foarte clar, geamurile termoizolatoare castiga teren! Nu ne poate fi indiferenta risipa.

     Cercetatorii de la PILKINGTON, Marea Britanie (cea mai mare firma producatoare de sticla din lume, inventatoarea tehnologiei "float") au inceput, dupa 1980, o serie de cercetari si studii privind transferul termic, simbolizat LOW E (Low Emisivity), cu coeficient k=1,4W/mpK. Acest tip de sticla de inalta performanta are o suprafata acoperita cu o pelicula extrem de subtire de metal nobil, din procesul de productie, la temperatura de 600C. Stratul este aproape invizibil, pozitionat catre interiorul ferestrei pentru a-l proteja de influentele climatice si de eventualele deteriorari mecanice. Pelicula speciala care acopera acest tip de sticla reduce pierderile de caldura de la 90%, cat se pierde prin sticla normala, la numai 10%.

     O simpla comparatie intre geamul izolator PILKINGTON-OPTITHERM si geamul obisnuit, duce la concluzia ca geamul obisnuit necesita pentru incalzire un supliment de 19 litri de pacura, sau 22 mc de gaz, raportati la fiecare mp de geam! Putem lua in considerare si alte beneficii de ordin financiar puse pe seama economiei de energie pe care un astfel de geam ni le poate aduce. Prin inlocuirea tuturor ferestrelor unui apartament - ce insumeaza in medie 6-8 mp de geam - cu geam LOW E, realizam o economie de cca. 1200 kWh/an.

     La geamul simplu de 4 mm coeficientul de transfer termic este k= 5,4 W/mpK, la cel termoizolator clar cu aer k= 2,8W/mpK, la cel termoizolator LOW E cu aer k=1,4W/mpK, in timp ce la geamul termoizolator LOW E de 6-14-4 mm, avand cavitatea umpluta cu kripton, k=1,0W/mpK.

     LOW E OPTITHERM poate sa fie combinat cu o varietate de alte produse din sticla (sticla rezistenta la foc, sticla de izolare fonica sticla antiefractie etc.) In vederea imbunatatirii izolatiei termice si fonice, oferim arhitectilor si proiectantilor posibilitatea de a realiza proiectele unor cladiri moderne, confortabile, cu spatii interioare luminoase.

     Folosind geamul termizolator de calitate platiti mai putini bani pentru caldura. Geamul cu emisivitate redusa (LOW E) reduce considerabil pierderea de energie, constituind o solutie la nivelul exigentelor occidentale. Merita sa REFLECTATI la cele mentionate si sa observati diferenta de consum anual de combustibil conventional pentru un metru patrat de suprafata incalzita la utilizarea diferitelor tipuri de geam. A sosit timpul ca si romanii sa aleaga geamul termoizolator de calitate!

     Pentru orice detalii suplimentare privind calitatea geamului si analiza variantelor optime in functie de situatia existenta a locuintei dumneavoastra specialistii firmei noastre sunt la dispozitia tuturor persoanelor interesate.

.:: NET Romania ::. furnizeaza solutii complete de vanzare cu ajutorul internetului!
Copyright © 2005 Romvelia Construct. Toate drepturile rezervate
eTERMOPANE.ro - firme termopane, tamplarie PVC, tamplarie Aluminiu! Deceuninck, Rehau, Gealan, Deceuninck, Ramplast, Trocal, Veka, Alumil, Exalco!
Contact! Despre noi! Sfaturi practice! Angajari! Contact! Formular! Sisteme de rate!